Θεραπεία Tecar

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ TECAR;

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (Tecar Therapy) είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος η οποία μέσω της μεταφοράς ενέργειας, χωρίς ακτινοβολία, είναι σε θέση να διεγείρει και να επιταχύνει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη, επιτυγχάνοντας έτσι την αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας. Η θεραπεία με Skanlab που χρησιμοποιούμε στο χώρο μας αναπτύχθηκε το 1988 στη Νορβηγία και βασίζεται στην τεχνολογία χωρητικού πεδίου.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

To Skanlab NG δημιουργεί ένα βέλτιστο, τοπικό εν τω βάθει θερμικό αποτέλεσμα στην υπό θεραπεία περιοχή, προκαλεί αγγειοδιαστολή, αύξηση της αιματικής ροής και του μεταβολικού ρυθμού. Οδηγεί σε μια υψηλότερη ελαστικότητα στους μαλακούς συνδετικούς ιστούς, βελτιώνοντας την κινητικότητα.

 

Επιπλέον, η τοπική αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει τον μυϊκό τόνο, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον πόνο. Η διέγερση των νευρικών ινών που προκύπτει από την εφαρμογή αυξάνει την αγωγιμότητά τους έτσι παρέχεται στον ασθενή έντονη ανακούφιση από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

 

Η αύξηση της θερμοκρασίας διατηρείται για τουλάχιστον 45 λεπτά μετά το πέρας της θεραπείας.

 

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;

Το Skanlab NG εφαρμόζεται σε οξείς, υποξείς και χρόνιους τραυματισμούς του μυοσκελετικού συστήματος. Μυϊκοί πόνοι, Τενοντίτιδα, Θυλακίτιδα, Πόνοι στο αρθρικό τόξο, Περιοστίτιδα, Διαστρέμματα, Μυϊκές κακώσεις, Κοινή αναλγητική θεραπεία αποτελούν βασικές ενδείξεις για την εφαρμογή της θεραπείας Skanlab.

 

Επίσης, είναι μια από τις μοναδικές συσκευές παγκοσμίως η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενώ υπάρχει μεταλλικό εμφύτευμα στον ιστό που βρίσκεται υπό θεραπεία, π.χ. ήλωση, βίδες κ.α. χωρίς οποιαδήποτε παρενέργεια.

 

Το Skanlab NG χρησιμοποιείται από χιλιάδες επαγγελματίες, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και χειροπράκτες μεταξύ των οποίων επαγγελματίες του αθλητικού χώρου: ομάδες ποδοσφαίρου (Bayern Munich/ Εθνική ομάδα Γερμανίας), χάντμπολ, μπάσκετ, σκι , φόρμουλα 1, ποδηλασίας, ομίλους και εθνικές ομάδες.

  Σχετικά

  Ο Φυσικοθεραπευτής Μάντζιος Θεόδωρος
  είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας στην φυσικοθεραπεία με έδρα τα Ιωάννινα από το 2005.

  Ώρες Εργασίας

  Δευτέρα - Παρασκευή:
  9.00 π.μ. - 14.30 μ.μ.
  17:30 - 21:00
  Τετάρτη: 9.00 π.μ. - 15.30 μ.μ.Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά

  Επικοινωνία

  Τηλ: 26510 3835528ής Οκτωβρίου 45, Ιωάννινα, ΉπειροςΚατεύθυνση GPS