Μέθοδος Mckenzie

Τι είναι η μέθοδος McKenzie?

Η μέθοδος McKenzie ή αλλιώς μηχανική διάγνωση και θεραπεία (ΜΔΘ) είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος αξιολόγησης και θεραπείας του σπονδυλικού πόνου (οσφύ, αυχένα, θώρακα) και του πόνου άνω και κάτω άκρου. Αναπτύχθηκε από τον Robin McKenzie στη Νέα Ζηλανδία και χαίρει της εκτίμησης ασθενών και κλινικών για πάνω από 40 χρόνια.

Τι περιλαμβάνει?

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Η ΜΔΘ αρχίζει με τη λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού για τα συμπτώματα του ασθενούς και πως αυτά συμπεριφέρονται στη διάρκεια της ημέρας. Μετά ακολουθεί η κλινική εξέταση της μεθόδου μέσω επαναλαμβανόμενων κινήσεων αντί μίας κίνησης.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ο πιστοποιημένος κλινικός είναι ικανός να κατατάξει τον ασθενή σε ένα από τα 3 σύνδρομα της μεθόδου McKenzie ή να απορρίψει τον ασθενή από τη διαδικασία λόγω κάποιας άλλης παθολογίας.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την αξιολόγηση ο κλινικός θα δώσει ειδικές ασκήσεις που πρέπει να εκτελεί ο ασθενής 5-6 φορές την ημέρα, καθώς και συμβουλές για στάσεις που πρέπει να υιοθετήσει ή να αποφύγει. Αν το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο ίσως χρειαστεί ο θεραπευτής να εφαρμόσει και τεχνικές διά των χειρών μέχρι να μπορέσει ο ασθενής να γίνει ικανός για αυτοθεραπεία.

ΠΡΟΛΗΨΗ
Παίρνοντας πληροφορίες πώς να αντιμετωπίσει μόνος του το πρόβλημα, ο ασθενής ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο υποτροπής.

Γιατί να επιλέξετε εμάς για τη μέθοδο McKenzie?

Υπάρχουν εκπαιδευμένοι κλινικοί στη ΜΔΘ σε 36 χώρες στον κόσμο. Επειδή οι θεραπευτικές ασκήσεις που προτείνονται πρέπει να βασίζονται σε ακριβή αξιολόγηση είναι σημαντικό για τον ασθενή να βρει ένα θεραπευτή που είναι πτυχιούχος στη ΜΔΘ (Cert. MDT) και όχι κάποιον που απλά γνωρίζει 2-3 ασκήσεις της μεθόδου

  Σχετικά

  Ο Φυσικοθεραπευτής Μάντζιος Θεόδωρος
  είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας στην φυσικοθεραπεία με έδρα τα Ιωάννινα από το 2005.

  Ώρες Εργασίας

  Δευτέρα - Παρασκευή:
  9.00 π.μ. - 14.30 μ.μ.
  17:30 - 21:00
  Τετάρτη: 9.00 π.μ. - 15.30 μ.μ.Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά

  Επικοινωνία

  Τηλ: 26510 3835528ής Οκτωβρίου 45, Ιωάννινα, ΉπειροςΚατεύθυνση GPS